Muziek en Opera

© William Elliot

We hebben een aantal grote opera’s uit de muziekgeschiedenis ingedeeld op stijl en genre van het verhaal. Wat ligt jou het beste? Kies onder meer uit populaire romantische komedies, verhalen met een serieuze politieke boodschap of met bloed besmeurde horror. Er is voor elk wat wils!

bedkwartetBedkwartet

Plezier en klucht hebben de overhand in deze vaak komische verhalen. De opera’s bevatten muziek die je zult herkennen, dus dit is een goede rubriek om mee te beginnen.

Laat mij de opera’s zien!


opera hartjeRomantiek

Sentimentele verhalen en tragedies met veel liefdesverdriet voor de drama-liefhebbers onder ons. Een geweldige rubriek om opera-ontdekkingen te doen. Houd de doos met tissues bij de hand!

Laat mij de opera’s zien!


opera folkloreMythe, magie en folklore

Opera is van oudsher gericht op bovennatuurlijke thema’s. Hier zijn een paar fantasierijke verhalen over koningen, goden en tovenaars die het zeker waard zijn om te leren kennen.

Laat mij de opera’s zien!


lit en kunstLiteratuur en kunst

Als je van de klassieken en van Shakespeare houdt en je voorkeur uitgaat naar opera’s met een traditionele verhaallijn, dan zijn deze op literatuur geïnspireerde werken perfect voor jou.

Laat mij de opera’s zien!


politicsGeschiedenis en politiek

Deze opera’s zijn gebaseerd op belangrijke figuren uit de geschiedenis of hebben een serieuze politieke boodschap. Als je een operaliefhebber bent die daarvan houdt ben je in deze rubriek op de juiste plek.

Laat mij de opera’s zien!


psychoPsychologische thrillers

Deze opera’s zijn op muzikaal vlak een stuk uitdagender. Maar als huiveringwekkende thrillers en enge drama’s echt iets voor jou zijn, dan vind je hier wat je zoekt.

Laat mij de opera’s zien!


sopranen 220Lees en luister ook