Top 10 Kado’s voor de feestdagen

Het valt soms niet mee om een origineel en mooi kado te verzinnen voor de feestdagen. Om je een handje te helpen, zetten we tien recente uitgaven op een rij die stuk voor stuk heel bijzonder zijn. Er zit voor iedereen ongetwijfeld wel iets om te schenken of te verlangen bij!

lka kerst perahiaMurray Perahia speelt Bach

Toen pianist Murray Perahia wegens een duimblessure een periode rust moest houden, besloot hij zijn tijd nuttig te besteden: hij sloot zich op met Bach. Wat daarop volgde, was een serie Bach-interpretaties van zeldzame afgewogenheid en elegantie. Nu verschijnen de Franse suites.

‘Mooier wordt het niet, Bach op een vleugel’ – Het Parool
‘Gaat dat horen: de nieuwe Perahia!’ – Trouw
‘Brandschoon spel, warm, transparant, intelligent: de ene gigant die de andere vertolkt’ – Trouw
’
Dit is een Bach met hart, ziel en hoofd. Niet te missen.’ – NRC


lka kerst lucieLucie Horsch speelt Vivaldi

Eerder dit jaar tekende de jonge Amsterdamse blokfluitiste Lucie Horsch een exclusief contract bij Decca Classics in Londen. Algelopen oktober bracht ze haar eerste album met werken van Antonio Vivaldi uit.

‘Lucie Horsch is net iets te oud om een wonderkind te worden genoemd, maar ook als je haar leeftijd (17) buiten beschouwing laat, is het bepaald wonderbaarlijk wat ze uithaalt met een simpel houtje met wat vingergaten.’ – **** Volkskrant

 

Dit album is onderdeel van de actie Aangenaam Klassiek 2016


lka kerst mozart editieMozart 225 – De nieuwe complete Mozart Editie

Mozart 225 met alle composities van – zoals zijn vader zei – ‘het wonder dat God geboren liet worden in Salzburg’. Tien dagen non-stop muziek. Dit indrukwekkende project werd opgezet en vormgegeven door Deutsche Grammophon en Decca, uit hun catalogi is het leeuwendeel van de uitvoeringen in deze 200 cd’s tellende box afkomstig. En van zestien andere labels. Meer dan 600 uitvoerenden zijn te beluisteren, waaronder menig Nederlands vertolker. Ook opnamen van Lucas en Arthur Jussen maken deel uit van deze prestigieuze editie.


lka paul de leeuw kerstlka peter wolf kerstKinderkado’s

Twee prachtige, muzikale kinderverhalen vertelt door respectievelijk Paul de Leeuw en Paul Haenen. Paul de Leeuw stak het kerstverhaal in een eigentijds jasje, Het is ‘een verhaal over de liefde’ geworden. Paul Haenen vertelt op zijn eigen onnavolgbare manier deze 2.0 versie van het verhaal van Peter en de Wolf. Met muziek van Prokofiev en vele andere componisten.

Deze albums zijn aangenaam geprijsd in de actie Aangenaam Klassiek 2016

2 kerst de leeuw


lka kerst JanineThe Art Of Janine Jansen

Violiste Janine Jansen behoeft geen introductie meer. Wie ooit bij haar in de concertzaal zat of naar een van haar opnamen heeft geluisterd weet met welke passie en overtuigingskracht zij muziek maakt. Je kunt bijna niet anders dan je laten raken door haar spel. Haar allermooiste opnamen zijn nu verzameld op een album.


lka kerst trifonovDaniil Trifonov – Transcendental

‘Briljant pianowerk’ – De Volkskrant
‘Without question the most astounding pianist of our age’ – Times
‘A pianist for the rest of our lives’ – Norman Lebrecht
‘Trifonov creates a sensation – L.A. Times
‘Ein Tastenmagier, nicht von dieser Welt’ – Frankfurter Presse
‘A hugely imaginative musical mind’ – The Guardian
‘Daniil Trifonov betovert publiek’ – NRC Handelsblad Staggering
‘A cosmically rapturous evening’ – Süddeutsche Zeitung

Meesterpianist Daniil Trifonov maakte een indrukwekkende opname van de complete Etudes van Franz Liszt.

 

Dit album is aangenaam geprijsd in de actie Aangenaam Klassiek 2016


lka kerst polliniMaurizio Pollini
Complete Recordings on
Deutsche Grammophon

Maurizio Pollini geldt als een van de grote meesterpianisten van deze tijd. In 2017 wordt de klaviergigant 75 jaar. Ter gelegenheid hiervan verschijnt deze prachtige kado-box. Sinds 1971 maakte hij talloze opnamen voor Deutsche Grammophon van vele werken van Beethoven, Chopin, Schubert en Schumann, maar ook twintigste-eeuwse componisten. Zijn complete oeuvre is nu op 55 cd’s en 3 dvd’s verzameld.


lka kerst einaudiEinaudi – Elements Deluxe

Ludovico Einaudi is één van de meest succesvolle componisten van deze tijd. Hij verkoopt stadions uit, staat bovenaan de charts en heeft records gebroken met de de aantallen downloads en streams van zijn onderscheidende ambient klassieke muziek.
Van zijn nieuwste album Elements verscheen nu een Deluxe kado-editie met extra bonustracks – waaronder Elegy For The Arctic -, een dvd en een set van 16 ansichtkaarten op luxe papier.


lka kerst chopin editieComplete Chopin Editie Deluxe

De Nocturnes van Frédéric Chopin staan steevast in iedere Top 10 van populaire klassieke muziek. Geen wonder. De romantische en melodieuze pianomuziek van deze componist is heerlijk om naar te luisteren. In deze box zitten opnamen van grote pianisten als Krystian Zimerman, Martha Argerich, Maurizio Pollini, Maria Joao Pires en Daniil Trifonov.
De box bestaat uit 20cd’s, een dvd met Artur Rubinstein en een prachtig geïllustreerd boek. En bovendien een bonusdisc met opnamen van Seong-Jin Cho, de winnaar van het prestigieuze Chopin Concours in Warschau in 2015.


lka 2 kerst kremerGidon Kremer
Complete Recordings
on Deutsche Grammophon

‘Either as a soloist or with his own Kremerata Baltica ensemble, Kremer is one of the most exciting performers around. A regular performer of new and little-known repertoire, his concerts tend to be as imaginatively programmed as they are passionately played.’ – BBC Music Magazine

Een 22cd-box met zeer avontuurlijk repertoire van een van de grote violisten van deze tijd.

Kremer packshot exploded


banner cenerentola