Kinderklassiek Peter en de Wolf 2.0

Giants Are Small, reuzen zijn klein, is een mooie naam voor een mediabedrijf dat het beeld van vroeger in een eigentijdse vorm wil laten voortleven. Deze New Yorkse onderneming bedacht een 21ste-eeuwse versie van Prokofjevs Peter en de Wolf, die zich afspeelt in Hollywood, in het hart van de amusementsindustrie.

banner-pw


Een Russische weesjongen belandt in Hollywood

lka haenen peter wolfNa het fenomeen van de Sequel – het tot de laatste druppel uitgemolken vervolg op een kaskraker zoals Alien, The Godfather, Star Wars en The Hangover – ontdekte Hollywood de laatste jaren het genre van de Prequel, die in de tijd teruggaat en juist de ontstaansgeschiedenis van een filmheld schetst, bijvoorbeeld Batman Begins. Dat gegeven namen de videokunstenaar Doug Fitch en de filmmaker Edouard Getaz, de creatieve krachten achter Giants Are Small, als uitgangspunt voor Prokofjevs fabel Peter en de Wolf. Met muziekfragmenten van elf andere klassieke componisten gaven ze Peter een nieuwe achtergrond als een Russische weesjongen die onderdak vindt bij zijn grootvader. Deze oud hippie werkt als tuinman voor een filmster in Los Angeles. Voor Peter is die wereld van glamour en glitter uiteraard een nieuwe en vreemde ervaring. Voor de makers is het decor ook een gelegenheid om Hollywood subtiel op de hak te nemen.

Paul Haenen weet dat het geheim van een goed verhaal zit in de stiltes

paul-haenenNa de nieuwe introductie van Peter en de andere omgeving ontrolt het verhaal zich muzikaal in zijn originele vorm. In de Amerikaanse versie is oud-popster Alice Cooper de verteller. Nederland koos voor Paul Haenen. Hij is onder meer de stem achter Bert (van Ernie) en Grover uit Sesamstraat, het programma waarover afgelopen week zoveel te doen was, omdat het na zo’n veertig jaar verdwijnt van de drie grote netten van de publieke omroep.
Voor een verhaal als Peter en de Wolf, dat zoveel verschillende figuren bevat, is Haenen de ideale verteller. Zijn stem kent tal van kleuren. Hij stapt moeiteloos van het ene personage naar het andere en geeft ieder zijn eigen karakter mee. Evenals elke goede musicus en verteller weet hij dat het geheim van goede muziek en een goed verhaal schuilt in de betekenisvolle stiltes die je laat vallen.


Ook als app beschikbaar!

Peter en de Wolf in Hollywood is ook als Engelstalige app beschikbaar.
Download hier van iTunes of kijk naar de preview:


Aanbevolen opnamen

lka er was eenslka midzomernachtdroom minislka kerstverhaal


kinderklassiek-dieren-vk_220x220Lees en luister ook