Kinderklassiek Een midzomernachtdroom

Illustratie: Harmen van Straaten

Het is onrustig in het elfenbos: koning Oberon en zijn vrouw Titania maken voortdurend ruzie. Want zij vindt een jonge schildknaap in zijn jaloerse ogen net iets te aardig. De kwajongen Puck moet eraan te pas komen om met zijn toverkunsten de vrede en feestvreugde in het woud te herstellen.

Magie

De componist Felix Mendelssohn las het beroemde verhaal Een midzomernachtdroom van William Shakespeare als kind. Op zijn zestiende droomde hij op een zomeravond weg in de tuin, de magische sfeer inspireerde hem tot het schrijven van zijn Ouverture midzomernachtdroom. Zestien jaar later componeerde hij er ook de rest van zijn beroemde muziek bij, die werd gebruikt bij opvoeringen van het toneelstuk. Jeugdboekenschrijster Bette Westera bewerkte Een midzomernachtdroom van Shakespeare voor kinderen. Actrice Hadewych Minis spreekt alle rollen, van de deugniet Puck tot de jaloerse koning Oberon, gedragen door de prachtige muziek van Mendelssohn.
In de wereld van Shakespeare en Mendelssohn is alles mogelijk. ‘Bent u een mensenkind? Pas dan maar op. Voor u het weet hebt u een ezelskop!


Aanbevolen opnamen

pl fairy taleslka yannickIka Mendelssohn A Midsummernight's Dream


sprookjes 220Lees en luister ook