Top 5 Pianospel als verleidingstactiek

Edward en Bella in Twilight
Edward en Bella in Twilight

Dé manier om te zeggen wat je niet in woorden kunt uitdrukken

The Piano (1993)

Dit 19e-eeuwse drama speelt zich af in Nieuw-Zeeland. Holly Hunter speelt Ada, een Schotse vrouw die samen met haar dochter, hun karige bezittingen en een piano uitgehuwelijkt is aan een kolonist. Ada is al vanaf haar zesde jaar stom en kan zich daarom niet in woorden uiten. Wanneer ze op het strand – waar haar nieuwe man het instrument had achtergelaten – herenigd wordt met haar piano, kan ze haar hart eindelijk via de muziek uitstorten. Ada’s spel is niet genoeg om het hart van haar nieuwe man te doen smelten, maar hun norse buurman Baines wordt daarentegen meteen verliefd op haarMet alle gevolgen van dien…


Pianospelen heeft aantrekkingskracht

Shine (1996)

Aanvankelijk lacht iedereen de slordig geklede David Helfgott (gespeeld door Geoffrey Rush) uit, wanneer hij zich achter de piano nestelt in een drukke bar. Het duurt slechts enkele minuten voordat hij omringd wordt door jongedames die drank voor hem halen en om zijn slechte grappen lachen. Een aanrader dus, in het echte leven. Probeer de melodieën van Rimsky-Korsakov!


Pianospelen verovert harten

Alle Jane Austen-verfilmingen

Het hoogste doel van de charmante jongedames uit de Jane Austen-films is om zo snel mogelijk in het huwelijksbootje te stappen. En ze gebruiken hun pianospel om dit aan de eventuele huwelijkskandidaten te laten weten.

Lizzie Bennet maakt Mr Darcy het hof in de film Pride and Prejudice (1995 én 2005):

En Marianne doet hetzelfde bij kolonel Brandon in Sense and Sensibility (1995):

Er is wel een voorwaarde voor succes: de pianospelende persoon in kwestie moet wel een beetje leuk en aantrekkelijk zijn. Mary Bennett probeert het in Pride and Prejudice ook, maar dat heeft toch niet het beoogde effect.

2015-08-13-proud-mary_640x366

Image via gonemovies.com


Pianospelen om je geliefde gelukkig te maken

Twilight (2008)

Dat acteur Robert Pattinson over behoorlijke muzikale vaardigheden beschikt weet niet iedereen. We hebben helaas geen video van hem waarin hij Debussy speelt, maar bekijk vooral dit filmpje waarin hij als Edward Cullen Bella’s Lullaby van Carter Burwell ten gehore brengt. Edward Cullens superkrachten zorgen er bovendien niet alleen voor dat hij kan vliegen en in bomen kan klimmen, maar ook dat hij basgitaar kan spelen zonder zijn linkerhand te bewegen. Logisch dat Bella onder de indruk is!


Pianospelen brengt een gevoel van verlangen

Pretty Woman (1990)

Een piano lijkt niet de meest comfortabele plek voor onderstaande activiteit, maar daar denkt blijkbaar niet iedereen hetzelfde over. Misschien is dit een reden op beter op te letten tijdens de muziekles? Pianospelen is blijkbaar toch ergens goed voor…


mw-salut-vk_220x220Lees en luister ook