Top 10 Komische muziekvideo’s

Klassieke muziek is een dankbaar onderwerp om de draak mee te steken. We verzamelden tien video’s waarin zowel musicus als instrument het moeten ontgelden. Veel plezier!

Laurel & Hardy

De Dikke en de Dunne die een piano verhuizen: hét recept voor een hilarische film. Natuurlijk gaat er van alles mis wanneer deze professionele klunzen het instrument moeten afleveren bij een huis bovenaan een veel te hoge trap…


Van Kooten en de Bie

Wanneer Hubert van Krimpen een masterclass krijgt van de gerenommeerde tenor Jürgen Baumwolle gaat alles toch niet zoals verwacht. Sterker nog, de les wordt een uiterst pijnlijke ervaring. Doet de leerling dan niks goed? ‘Nein! Nein! Nein!’


Buster Keaton & Charlie Chaplin

Zet twee iconen uit de filmwereld naast elkaar en een parel is het resultaat. In deze scene geven Keaton en Chaplin een concert, maar voordat de twee heren daadwerkelijk klaar zijn om te beginnen is er al het nodige gebeurd. Uiteraard gaat alles fout.


Victor Borge

Pianist Victor Borge begon zijn carrière als serieuze concertpianist. Toch trok de lach hem meer, waarna hij steeds vaker om zijn acts herkend werd dan om zijn concerten. Vooral het geklungel en gehannes met de bladmuziek levert bijzondere (en grappige) muzikale resultaten op.


Willie Hall

Wat Willie Hall hier doet neigt bijna naar muzikale acrobatiek. Met het grootste gemak haalt de violist toeren uit waar menig violist zijn hart bij vasthoudt. Naast de viool is ook de fietspomp is niet veilig. Don’t try this at home!


Peter Schickele (“PDQ Bach”)

Peter Schickele, ook bekend onder zijn alias “PDQ Bach“, maakt klassieke muziek wel op een heel aparte manier toegankelijk. Hoe dan ook, Beethovens Vijfde Symfonie blijft zo tot het laatste moment spannend.


Mini & Maxi

In Het Concert geven Mini en Max samen met het Nederlands Studenten Orkest een uitvoering in het Concertgebouw in Amsterdam. Maar vlekkeloos verloopt dat natuurlijk niet. De twee solisten lijken het niet helemaal eens te zijn en het geheel mondt uit in een grote concurrentiestrijd.


Rowan Atkinson

Tijdens de opening van de Olympische spelen in 2012 soleerde niemand minder dan Mr. Bean bij het London Philharmonisch Orkest. Helaas is Mr. Bean niet geheel tevreden over zijn rol in het concert, met alle gevolgen van dien.


Igudesman & Joo

Rachmaninov had grote handen. Sommige beweren zelfs dat zijn handspanne 30 cm besloeg. Als je niet gezegend bent met zulke knuisten worden Rachmaninovs composities wel erg lastig om te spelen. Gelukkig hebben Igudesman & Joo daar een hele goede oplossing op gevonden.


Ray Chen

Topviolist Ray Chen houdt wel van een geintje. Dat wordt duidelijk in deze video, waarin Chen de weg beschrijft naar zijn contract bij platenmaatschappij Decca. Dat ging met vallen en opstaan!


Tijl Hits VKLees en luister ook