Operastrip Der Ring des Nibelungen

Wagners indrukwekkende Ring-epos in stripvorm.

Operastrip Das Rheingold

Ook Richard Wagner was ‘in de ban van de ring’. Het Rijngoud is de grondstof voor dit magische sieraad dat de hele cyclus van vier opera’s de hoofdrol zal spelen. Het op oude mythen en sagen gebaseerde verhaal gaat vooral over hebzucht en macht, maar ook liefde en trouw.

> Lees de strip


Operastrip Die Walküre

In dit tweede deel van Wagners Der Ring des Nibelungen gaat het over liefde, ontrouw, bastaardkinderen, incest en een held als liefdesbaby. En wraak…Het zijn geen lieverdjes die (half)goden!

> Lees de strip

 


Operastrip Siegfried

Dit derde deel van Wagners Ring-cyclus heeft hem heel wat hoofdbrekens gekost. Over het componeren ervan deed hij meer dan 15 jaar. Siegfried is een stuk doortastender. Als het te lang duurt voor zijn magische zwaard gerepareerd is doet hij het zelf met een klap van de hamer. Vervolgens verslaat hij er de ene draak na de andere god mee. Een verhaal over een echte held.

> Lees de strip


Operastrip Götterdämmerung

In dit sluitstuk van Wagners enorme en veertien uur durende operacyclus sterft de held van het verhaal en wordt de Godenwereld verzwolgen door vuur. Loopt het dus niet goed af? Dat is toch ook niet zomaar gezegd.

> Lees de strip


Aanbevolen opnamen


Lees en luister ook