Kerst met Rolando Villazón

Rolando Villazon
Rolando Villazon © Gabo/ DG

Classics To Go nodigt mensen uit te laten weten hoe ze graag kerst vieren en welke muziek daarbij niet mag ontbreken. Deze keer vieren we kerst met Rolando Villazón.

Hoe ik de feestdagen doorbreng? Wij vieren kerst in familiekring. Voor ons is het een tijd van vreugde, maar ook een tijd van reflectie. We vieren de geboorte van de hoop en staan stil bij onze verantwoordelijkheid voor andere mensen, speciaal voor diegenen die het minder hebben dan wij zelf.

The soundtrack

O Holy Night

De eerste keer dat ik dit lied hoorde was op een dubbelCD die Tutto Pavarotti heette. Ik was meteen verkocht en luister nog steeds graag naar deze melodie gezongen door hem.

Campana sobre Campana

Dit lied is een villancico, een spaanstalig kerstliedje. Je kunt de titel vertalen met ‘klinkende klokjes’. Het doet me denken aan kerstfeest in Mexico, waar ik vandaan kom.

Händels Messiah

Dit blijft een onovertroffen meesterwerk! Ik heb de Messiah vaak gezongen, zowel als solist als als koorlid tijdens mijn studententijd in Mexico. Het is altijd weer mooi en bijzonder om te zien wat dit werk losmaakt bij zowel de uitvoerders als het publiek.

Rolando Villazón in het ‘Hallelujah’ uit de ‘Messiah’ tijdens een flashmob in Berlijn in 2013


vergelijking-weihnachts-vk_220x220Lees en luister ook