Kijk Flight From The City

johannsson 220De mythe van Orpheus

De IJslandse componist Jóhann Jóhannsson is onder meer bekend van de muziek die hij schreef bij de succesfilm The Theory of Everything (2014). Met deze soundtrack won hij een Golden Globe en werd hij genomineerd voor een Oscar, een BAFTA en een Grammy Award.
Dit najaar verschijnt voor het eerst sinds zes jaar een album van zijn hand dat volledig op zichzelf staat. Uitgangspunt is het bekende verhaal van Orpheus, een verhaal over dood, wedergeboorte, liefde en verandering. Je zou deze mythe kunnen zien als metafoor voor het artistieke scheppingsproces zelf. Het album is een reis vanuit de duisternis naar het licht en reflecteert op alle thema’s van het oude verhaal en op de schoonheid van de kunst.
‘Het schrijven van Orphée was een waar liefdeswerk. Het is gedurende zes jaar een belangrijk deel van mijn leven geweest, maar de muziek is voor mij altijd fris gebleven – het was een voortdurend proces van ontwikkeling en vernieuwing’.
Deze clip, geregisseerd en geproduceerd door Clare Langan, is gemaakt bij de track Flight from the City van Jóhannsson nieuwe album.


Aanbevolen opnamen

lka orphee johannsson lka theory of everything


Focus Soundscapes VKLees en luister ook