Klassiek voor jou 

Van deze artiesten maken alle albums die op Deutsche Grammophon en Decca verschenen zijn deel uit van de campagne ‘Klassiek voor jou’. Wanneer je gedurende de campagneperiode, die start op 26 oktober 2018, een bedrag van 20 euro besteedt aan cd’s, dvd’s of lp’s uit de lijst met actietitels, krijg je het nieuwe album van Nora Fischer kado. Meer details over de campagne vind je vanaf eind oktober via www.klassiekvoorjou.nl.

Olafur Arnalds

De sfeervolle muziek van deze IJslandse componist wordt vaak gebruikt in soundtracks. In augustus kwam zijn album re:member uit.

 

Cecilia Bartoli

‘La Bartoli’ is misschien wel ‘s werelds meest bekende en geliefde mezzosopraan van dit moment. Haar nieuwe Vivaldi-album verschijnt in november.

 

Joep Beving

De pianomuziek van Joep Beving is op Spotify waanzinnig populair. Hij bracht twee solo-albums uit op DG. In september verschijnt Conatus, een album met reworks.

 

Ludovico Einaudi

Ludovico Einaudi behoeft nauwelijks introductie. Zijn muziek is voor veel mensen dagelijkse kost, al is het maar omdat je die zo vaak onder films en docu’s hoort.

 

Franco Fagioli

Deze Argentijnse countertenor wordt qua virtuositeit en klankkleur regelmatig vergeleken met Cecilia Bartoli. Dit jaar verscheen zijn album met Handel-aria’s.

 

Nora Fischer

Met haar album Hush gooide Nora Fischer eerder dit jaar hoge ogen. In het kader van deze campagne verschijnt een nieuw album: je kunt het kado krijgen bij je koop!

 

Janine Jansen

De violiste behoort met haar bezielde spel en charismatische podiumverschijning tot de absolute wereldtop. Haar schare fans is niet voor niets zo groot!

 

Lucas & Arthur Jussen

Wie houdt er niet van deze twee virtuoze en welbespraakte pianobroers? Hun concerten zijn altijd uitverkocht en hun albums behalen gouden en platina statussen.

 

Sheku Kanneh-Mason

De jonge Britse cellist is bezig met een bliksemcarriere. Dit jaar bracht hij zijn debuutalbum uit en speelde tijdens het huwelijk van prins Harry en zijn Meghan.

 

Remy van Kesteren

Deze supergetalenteerde harpist volgt een grensoverschrijdend muzikaal pad. Na zijn album Tomorrow Eyes, verschijnt begin 2019 een nieuw album met eigen werk.

 

Lang Lang

Wie kent de naam van deze wereldberoemde ambassadeur van de piano niet? Komend voorjaar verschijnt zijn nieuwe album bij Deutsche Grammophon.

 

Andris Nelsons

Zowel een Grammy Award als een Edison ontving deze gepassioneerde dirigent het afgelopen jaar voor zijn albums met muziek van Bruckner en Sjostakovitsj.

 

Yannick Nezet-Seguin

De energie spat van het podium en uit de luidsprekers als je deze dirigent muziek hoort maken. Dit jaar verschenen de Vioolconcerten van Prokofiev met Batiashvili.

 

Vikingur Olafsson

Met zijn album met pianowerken van Glass maakte deze IJslandse pianist furore. Onlangs verscheen zijn Bach-album. Hij wordt vergeleken met Glenn Gould.

 

Max Richter

Richter is de meeste geliefde componist voor soundtracks van dit moment. Maar zijn spraakmakendste project is Sleep, muziek om bij te slapen die een hele nacht duurt.

 

Daniil Trifonov

Het talent van deze Russische klavierleeuw is exceptioneel. Zijn expressie en concentratie zijn ongeëvenaard. Op zijn nieuwe album muziek van Rachmaninov.

 

Yuja Wang

Alsof het geen enkele moeite kost, zo lijkt het als Yuja Wang achter de piano zit. Zo flitsend als zij spelen er niet veel. Deze maand verschijnt een nieuw recital album.

 

Krystian Zimerman

Een meesterpianist met een enorme status. Vorig jaar verscheen na 25 jaar weer een geweldig album met Schubert Sonates. Dit jaar een met werk van Bernstein.