In concert Geliefde koorwerken, geliefde koren

© iStock

In De Doelen in Rotterdam zijn in de serie Geliefde koorwerken, geliefde koren dit seizoen vier heerlijke, grootste, beroemde koorwerken de beluisteren. En met het kerstconcert van de Laurenscantorij in de sfeervolle Laurenskerk kun je zelfs zelf meezingen… Wie wil dat nou niet?!

mw-messiah-vk_220x220Messiah van Handel

‘Ik geloof dat ik de hemel en God voor me heb gezien’, huilde Georg Friedrich Händel nadat hij het tweede deel van zijn Messiah voltooid had. Hij had zichzelf opnieuw uitgevonden met een van de grootste meesterwerken uit de muziekgeschiedenis.

live concert button
Aanbevolen opname


war requiem 220War Requiem van Britten

‘Mijn onderwerp is oorlog en het jammerlijke van oorlog,’ staat op het titelblad van Benjamin Brittens War Requiem. Hoopte hij met het stuk de oorlog zelf ten grave te dragen? De muziek was een waagstuk waarin hij ook de kerk niet spaarde.

live concert button
Aanbevolen opname


carol 220Christmas Carols

De Chrismas carol heeft iets onweerstaanbaars. King’s College Cambridge maakte de carols tot een jaarlijkse traditie. Sinds 1928 zendt de BBC dit live uit op kerstavond en miljoenen mensen in het Verenigd Koninkrijk en ver daarbuiten kijken ernaar.

live concert button
Aanbevolen opname


MW Carmina Burana VKCarmina Burana van Orff

‘Vrouwe Fortuna had het goed met me voor, toen zij mij in een antiquariaat in Würzburg leidde naar een catalogus, waarin ik een titel ontdekte die een magische aantrekkingskracht op mij uitoefende: Carmina Burana‘, schreef componist Carl Orff. Dat moment markeerde de geboorte van een meesterwerk.

live concert button
Aanbevolen opname


barenboim gerontiusThe Dream of Gerontius van Elgar

Richard Strauss bracht na het horen van dit stuk een dronk uit ‘op het succes van de eerste Engelse vooruitstrevende componist.’ Vriend en uitgever August Jaeger voegde hieraan toe dat er aan mystieke en religieuze muziek, na Wagners Parsifal, ‘niets meer was verschenen van dezelfde kracht en schoonheid’ als The Dream of Gerontius.

live concert button
Aanbevolen opname


Aanbevolen opnamen

lka barenboim gerontius elgarlka messiah hogwoodlka Britten War Requiem


koor 220Lees en luister ook